Sådan rengør du havemøblerne inden de skal ind..

havemøblerÅh, hvilken vidunderlig løvfaldssommer.

Og hvilket fantastisk ord.

Jeg elsker, at temperaturen har været så fin i hele september.

Mine havemøbler har været ude indtil nu, men inden længe skal de rengøres og pakkes ned og stilles i vinterhi.

Og det er altså ikke helt ligegyldigt, hvordan du rengør og vedligeholder dine havemøbler.

Eller om du gør det.

Der er ingen tvivl om, at de holder sig længere og flottere, hvis du passer godt på dem.

Derfor får du min GUIDE til at rengøre dine havemøbler, så de kommer til at fremstå pæne, rene, lækre og klar til deres vinterhi.

Plastik-, laminat- og alu-havemøbler:
Havemøbler af disse materialer er meget lette at rengøre. Anvend en opløsning af universalrengøringsmiddel med desinficerende effekt og en blød børste, som ikke ridser.

Træ-havemøbler:
Havemøbler af træ kræver en del vedligehold og rengøring og skal rengøres jævnligt, da materialet ellers vil tage skade af kombinationen af snavs, vind og vejr. Rengør møblerne i en opløsning af universalrengøringsmiddel med desinficerende effekt med en blød børste. Det sker tit at træhavemøbler bliver mørke i farven, hvilket typisk er et tegn på svampeangreb og mug. Her kan du med fordel anvende et rengøringsmiddel med desinficerende effekt (bonusinfo: husk at følge produktanvisningen nøje og vær især opmærksom på virketiden). Øvrig vedligehold – slib og brug maling, olie m.m. efter behov.

Teaktræs-havemøbler:
Netop denne trætyper adskiller sig fra de øvrige, fordi den stort set er vedligeholdelsesfri. Træsorten indeholder store mængder af naturlige olier, og den kan derfor holde sig flot længe uden at tage samme synlige skade af vind og vejr, som øvrige trætyper typisk gør. Men den bliver beskidt fuldstændig på lige fod med alle andre havemøbler. Rengør med en opløsning af universalrengøringsmiddel med desinficerende effekt. Hvis farven på dette type havemøbel bliver lidt mat og grålig i farven, kan man med fordel give det en gang ekstra olie.

Generelt:
1. Anvend en blød børste, som ikke ridser til rengøringen.
2. Skyl altid rester af sæbevand af dine havemøbler efter endt rengøring.
3. Aftør altid rengjorte havemøbler med en tør og ren klud.

Jeg ved at dine havemøbler vil elske dig for det ❤️

Kærlig hilsen
Louise

PS: Når jeg anbefaler et rengøringsmiddel med desinficerende effekt, er det fordi, at dette vil fjerne og forhindre eventuelle svampeangreb og mug.

PPS: Har du andre gode fif til rengøring og vedligehold af havemøbler?

Leave a reply